صدای بورس - مژده ابراهیمی؛ در این چند سال اخیر سرنوشت کشور و چشمانداز اقتصاد به نتیجه مذاکرات گره خورده است؛ امسال نیز زمان حصول به توافق و کم و کیف آن از حیث جامع بودن، میتواند همچنان مولفهای تعیینکننده در بسیاری از پارامترهای اقتصادی چون نرخ دلار، تورم انتظاری و چشمانداز بسیاری از صنایع بورسی باشد.
بردیا بختیاری، کارشناس بازارسرمایه در گفت و گو با صدای بورس گفت: پس از رشد ۲۶ درصدی شاخص کل از اسفند ماه سال ۱۴۰۰ تا به امروز، به نظر میرسد بازار دچار تردید شده است؛ البته این رفتار واکنشی است منطقی زیرا بسیاری از سهمها در اکثر صنایع حداقل بین ۲۰ تا ۴۰ درصد در بازه زمانی مورد نظر رشد داشتهاند و طبیعتا بسیاری از سرمایهگذاران در فکر حفظ سود کسب شده و فروش موقت سهام خود هستند.
وی افزود: شاید محتملترین تحلیل در شرایط فعلی جهت ادامه روند صعودی اخیر، ورود پول تازه نفس افراد حقیقی به بازار باشد که آن هم در گرو بسیاری از مؤلفههای اقتصادی و شفاف شدن این فضای مبهم پیشِرو است.
بختیاری بیان کرد: در آخرین نشست فدرال رزرو و در جهت مقابله با بالاترین تورم ۴۰ سال اخیر آمریکا، بانک مرکزی این کشور نرخ بهره معیار خود را نیم درصد افزایش داد که انتظار میرود تا آخر سال میلادی نیز ۲ تا ۳ بار این نرخ معیار افزایش یابد. این سیاست انقباضی سایر بانکهای مرکزی کشورهای توسعهیافته از جمله کشورهای حوزه یورو نیز دنبالهرو آن باشند؛ در نهایت موجب فشار بر روی قیمت کامودیتیها است.
- بیشتر بخوانید:
سقوط ارزش بازار رمزارزها در سال ۲۰۲۲
این فعال بازارسرمایه عنوان کرد: ۶۰ درصد از ارزش شرکتهای بازار سرمایه چه مستقیم و چه غیرمستقیم وابسته به نرخهای جهانی و کامودیتیها است؛ البته همچنان تعادل عرضه و تقاضا به دلیل افزایش هزینه حملونقل دریایی به دلیل جنگ اوکراین و روسیه و بسته شدن بسیاری از بنادر چین به دلیل قرنطینه عمومی، برهم خورده که در کنار تورم بالای بسیاری از صنایع مانند مواد غذایی و... در جهان میتواند موجب حفظ قیمت کامودیتیها در سطح نرخهای فعلی باشد. از دیگر مؤلفهها میتوان به مذاکرات احیای برجام و به بنبست رسیدن آن در شرایط فعلی اشاره کرد.
وی تصریح کرد: نه تنها در چند سال اخیر سرنوشت کشور و چشمانداز اقتصاد به نتیجه مذاکرات گره خورده، بلکه امسال نیز زمان حصول توافق و کم و کیف آن از حیث جامع بودن، میتواند همچنان تعیینکننده بسیاری از پارامترهای اقتصادی چون نرخ دلار، تورم انتظاری و چشمانداز بسیاری از صنایع بورسی باشد.
بختیاری اظهار داشت: با بررسی گزارش فعالیت فروردینماه و همچنین صورتهای مالی سهماهه زمستان شرکتهای بورسی، بررسی کم و کیف این گزارشها و برگزاری مجامع عمومی سالیانه شرکتها، در سایه تحلیل مؤلفههای عنوان شده میتوان به بهترین شکل ممکن با استراتژی متنوعسازی، چارچوب پرتفوی سهمی بهینه را تعیین و در کنار تسهیم ریسک به بازدهی مورد انتظار معقولی دستیافت.
نظر شما